David Boreanaz

Datum narození: 16.5.1969

Přezdívka: Dave

Výška: 1,85m

Biografie:

David se narodil v Buffalo ve státě New York a vyrostl ve Philadelphii. Ve svých sedmi letech se rozhodl stát se hercem, což ho později přivedlo na školu Ithaca College v New Yorku. Po maturitě se David přestěhoval do Los Angeles, kde byl odhodlán začít svou kariéru u filmu. Po pár nedůležitých rolích se dostává konečně k jeho první důležité roli a to jako přítel Kelly v seriálu "Married with Children" a pak účinkování v prvních třech sezónách série Buffy, přemožitelka upírů, po nichž dostal i svůj spin off Angel.

Zahrál si ve videoklipu zpěvačky Dido - White flag a v hororu Valentine si zahrál po pomstě toužícího Adama. Byl již dvakrát ženatý. S první ženou se rozvedl v roce 1999 a s druhou, stále s ní je, má zatím jedno dítko. V časopise People se zařadil mezi 50 nejkrásnějších lidí ( rok 1999 ). Kromě toho má dvě sestry a má rád zvířátka. Mezi jeho nejoblíbenější herečky patří Gwyneth Paltrow a herce Al Pacino a Garry Oldman. Kdyby nebyl hercem, chtěl být architektem.

Objevil se i hororovém seriálu Ospalá díra a to v roli Sleeleyho Botha, kde po boku své manželky Temprence Kůstky Brennanové, jež je do tohoto temného místa zavedla - jak jinak než kostra. Na oplátku se hlavní hvězdné duo, Ichabod Crane a Abbie Mills, z Ospalé Díry objevilo v ten samý týden ve Sběratelích kostí.

Více známá filmografie:
SEAL Team ( 2017 -  ) - Jason Hayes
Sběratelé Kostí ( 2005 -  2017 ) - Seeley Booth
Sleepy Hollow ( 2015 ) - Seeley Both

Buffy, přemožitelka upírů ( 1997 - 2003 ) - Angel/Angelus

Angel ( 1999 - 2004 ) - Angel/Angelus

Valentine ( 2001 ) - Adam Carr

Ženatý se závazky - Frank ( Přítel Kelly )

Internetové stránky:

http://www.imdb.com/name/nm0004770/

http://www.davidboreanaz.com/