Alexis Denisof

Datum narození: 25.2.1966

Výška: 1,88m

Biografie:

Alexis Denisof se narodil v Salisbury, ve státě Maryland, USA. Vyrůstal pak v Seattlu. 3 roky strávil na Londýnskou Akademii Hodby a Dramatického umění. V Londýně strávil celkem 13 let, než se vrátil zpět do USA. Když se vrátil a zamířil do Kalifornie, chvíli bydlel u Teda Dansona a Mary Steenburgen. Jeho vztah s Allyson Hannigan ( Willow ) byl ze začátku velmi zmatený. Když se poprvé viděli na natáčení Btvs zeptala se ho, jestli by si s ní někam nevyšel, ale on to odmítl, protože zastával názor nemít nic s kolegy z práce. Když ukončil svou účast na Btvs, tak právě s někým Allyson randila. Stali se z nich místo toho velmi dobří přátelé, až se časem zdálo, že spolu už chodí... a tak to po čase dali dohromady na trvalo a 11.10.2003 se vzali.

On a Alllyson se stali kmotry Whedonova syna Ardena.

Více známá filmografie:

Angel ( 1999 - 2004 ) - Wesley Wyndham Pryce

Buffy, přemožitelka upírů ( 1999 ) - Wesley Wyndham Pryce

Noemova Archa ( 1999 ) - Ham

První rytíř ( 1995 )  - Sir Gaheris

Internetové stránky:

http://www.imdb.com/name/nm0219206/
http://www.csfd.cz/herec/34555-denisof-alexis/

http://www.alexisdenisof.com/